Az alábbi rövid cikkből kiderül, milyen szempontoknak kell megfelelni egy online rendszernek, hogy az kifejezetten alkalmas legyen videós képzések értékesítéséhez. Mielőtt elmélyedünk a szempontokban, elolvashatjuk a mikor ne akarj online oktatni cikket.

Miért sikeresek a Youtuberek?

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai világban már nem feltétlenül kell kiemelkedően ügyesnek lenni egy-egy területen, elég, ha sok embert érdekel, hogy mi hogyan csináljuk azt a bizonyos tevékenységet. A legtöbb feliratozóval rendelkező youtuberek egyértelműen nem a legjobb operatőrök, videó vágók, hangvágók, rendezők, forgatókönyvírók, kommunikációs szakemberek, stand up comedysek, értékesítők stb. a világon, még is sok pénzt tudnak keresni az online térben. Miért van ez? Azért mert több ezer vagy akár több millió embert igenis érdekel, amiről beszélnek, amit mutatnak, vagy konkrétan a téma, vagy maga az előadásmód, így nem kell a legjobbnak lenniük. Viszont ma már nagyon sok youtuber van és nehéz kitűni közülük, arról nem is beszélve, hogy több ezer ember kell, hogy elkezdjünk belőle pénzt keresni. Mi lenne, ha létezne egy másik megoldás ahol már akár 100 emberből is komoly bevételre lehet szert tenni? Léteznek online oktató platformok ahol videók és fájlok formájában megosztjuk a tudásunkat és ha az valakinek szimpatikus, már az első emberrel pénzt kereshetünk. Itt egy érdekes cikk ami kapcsolódik a témához. Nézzük is meg mi az a 10 szempont aminek jó lenne ha megfelelne egy ilyen platform.

A 10+1 szempont

Fontos, hogy tudjunk videókat feltölteni természetesen, de ez nyílván elég alap elvárás.

  1. Tudjunk fájlokat feltölteni, például pdf, doc, mp3, ppt, hasznos lehet kiegészíteni vele a videókat.
  2. Kuponokat mindenki szereti, jó, ha kedvezményt kap az ember
  3. Bankkártyás fizetés, ma már egyre több ember használja ezt, főleg az online térben
  4. Statisztikák, lássuk, melyik tananyagok mennek jobban, mikor nézik a felhasználók őket, mikor vásárolnak. Ezekkel mind segíteni tudjuk a jövőbeni eladásokat.
  5. Külön tanárokat is tudjuk hozzáadni a rendszerhez, így mások tudásából is részesedhetünk, minimális időbefektetéssel
  6. Mobilon is használható, szép és egyszerű legyen. Ma már szinte mindenkinek okos telefonja van, amihez egész nap ragaszkodnak és órákat nyomkodják. Kézenfekvő hogy azon is tudjanak tanulni, ha szeretnének.
  7. Egyszerű tesztek a tananyagok végén, egyfajta visszaigazolásnak, hogy mennyi mindent tanult azon a kurzuson a felhasználó.
  8. Előfizetések létrehozásának lehetősége, mi lenne, ha nem csak egyszer fizetne egy vásárló, hanem minden hónapban?! Elég jól hangzik, nem?
  9. Nem lenne rossz, ha ajánló partnereket is használhatnánk. Egyfajta ingyen reklám, akik csak akkor kerülnek pénzbe, ha vásárlót is hoztak. Így mindenki jól jár.
  10. Legyen elérhető valamilyen kredit rendszer. A nézettség, likeok, feliratkozók világában észrevehettük, hogy az emberek szeretnek gyűjtögetni dolgokat, amivel kifejezhetik, mennyi időt tettek már bele az adott területbe és milyen sikereket értek el. Még az egyszerű mobilos farmon gazdálkodós játékokban is szeretik gyűjteni a virtuális pénzt.

Lehetőségeink az olvasottak alapján

+1. Jól hangzik, ha erre mind képes egy rendszer, de ha cserébe a bevételünk 50% át elviszi vagy még többet, nem profitálhatunk ebből a vállalkozásból igazán. Ezért nagyon fontos, hogy egy fix havi költsége legyen, hogy kalkulálhassunk vele és mikor beindul az üzlet már csak egy elenyésző töredékét vigye el a havi bevételünknek.

Bár egy rendszer sem tökéletes, de van ami azért közel van hozzá 😉 Látogasd meg a FotósAkadémiát, ami ezt a rendszert használja, majd Kattints ide és nézd meg, hogyan képes erre a sok mindenre a TudásPiac rendszere.

Ha tetszett ez a cikk, akkor oszd meg másokkal is!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print