Az év végét az online kurzuspiacon is jellemzően az ünnepi időszak határozza meg. Bár minden hónapban akadnak ajándékkártya értékesítések, mégis jól látszik, hogy ilyenkor választja őket a legtöbb vásárló. Ezen évzáró kurzuspiaci elemzésünkben megnézzük, hogyan alakult 2022 utolsó hónapja a tudásvállalkozók számára.

Amennyiben ki tudod használni az ilyenkor adódó vásárlási hajlandóságot, fokozottan érvényesülnek az online tanfolyamok előnyei. Itt nincsen anyagköltség, de raktározási vagy szállítási költség sem. Ezáltal még könnyebb igazán vonzó ajánlatokat készítened, melyeket akár egészen az ajándékozás előtti órákig megvásárolhatnak. A platformod nem tart zárva az ünnepek alatt sem, szemben a „fizikai” boltokkal. A feledékenyebbeknek így megadhatod a tökéletes opciót: ajándékozzanak tudást.

Mennyit kerestek átlagosan az ügyfeleink decemberben?

Decemberben az átlagos bevétel 592.411 Ft volt TudásPiac ügyfelenként. Ez növekedést jelentett a novemberi 558.538 Ft-hoz képest, azonban figyelembe kell vegyük, hogy a két hónap hossza eltérő. Ennek korrigálására vetjük össze az átlagos napi értékeket is. Decemberben ez az érték 19.110 Ft, míg novemberben 18.617 Ft volt.

Novemberben ugyan kiugróan magas értékesítési számokat hozott a Black Friday, ez a kimagasló vásárlási hajlandóság nem terjedt ki a hónap fennmaradó részére. Jellemzően egyik hónapban sem egyenletesen oszlik meg a tranzakciók száma, és ez decemberre is igaz. A vásárlások száma kifejezetten a hónap elején bizonyult magasnak, majd karácsony előtt ismét kiugrás következett. Az ünnep azonban visszavetette az értékesítést; eljött az évvégi pihenés ideje.

Mennyi volt a decemberi átlagos kosárérték?

A decemberi átlagos kosárérték 20.153 Ft volt. A vevők átlagosan ennyi pénzt költöttek a kurzus rendszerekben az egyes vásárlásokra. Ez majdnem megegyezik a novemberi 20.135 Ft-os értékkel.

Mennyi bevétele volt a top 5 ügyfelünknek decemberben?

Minden hónapban megnézzük, hogy bevételük szerint mely ügyfeleink teljesítettek a legeredményesebben. Decemberben az így kapott top 5-ös listára másfél milliós bevétel alatt nem lehetett bekerülni. A rajta szereplő 5 TudásPiac ügyfél együttes árbevétele 36.385.528 Ft lett.

A listára bejutott ügyfeleinket név szerint nem tűntetjük fel, de iparágaik szerint bemutatjuk őket.

🌐
Multi-level marketing

🤸🏻‍♂️
Életmód, fitnesz

👨🏻‍💼
Üzlet, marketing

🤸🏻‍♂️
Életmód, fitnesz

📷
Fotózás, videózás

Fizetési szolgáltatói tranzakciók megoszlása decemberben

A fizetési szolgáltatók használata a decemberi tranzakciókban a következők szerint alakult. A legtöbb vásárláshoz a Bariont (44,34%) használták. Ezt követi a SimplePay (24,4%), a PayPal (11,56%), az átutalás (10,85%), és a sor végén a Stripe (8,85%).

Mi várható januárban, az új év első hónapjában?

A január jellemzően erős évindítást hozó hónap. Ilyenkor még mindenkiben élénken munkálkodnak az újévi fogadalmak. Mi több, a decemberi ünnepek sokaknak adtak lehetőséget pihenésre, illetve a jövő évük átgondolására. A megelőző két hónap számainál képest még eredményesebb időszakra számítunk az online kurzuspiacon januárban.

Míg decemberben érdemes lehet felhasználni az „adj tudást ajándékba” üzenetet mint a hirdetéseid mondanivalóját, addig januárban, ha a kurzusaid jellege engedi, megragadhatod az újévi fogadalmakkal megnövekedett vásárlási hajlandóságot.

ListaMester hírlevél

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni piaci trendekről, újdonságokról? Képben akarsz lenni az online kurzusok világáról? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre! 

Ahhoz, hogy levelet küldhessünk neked, az alábbiakat be kell pipálnod.