A törvényi megfelelés és a folyamatos technikai naprakészen tartás mellett idén is rengeteg funkcióval bővítettük a TudásPiacot. 2022-ben a hallgatói élmény fejlesztése került kiemelten fókuszba. Ennek megfelelően felületeket újítottunk meg, további kényelmi lehetőségeket vezettünk be, és az admin eszköztárt is bővítettük. Az alábbi évösszegző 2022 legfontosabb fejlesztéseit tartalmazza azok magyarázataival.

A TudásPiac rendszerekben elérhető valamennyi funkcióról tájékozódhatsz videóinkból és a funkciók oldalon is.

Újítások a legjobb hallgatói élményért

Habár a kurzus rendszerhez már rengeteg hasznos funkciót hozzáadtunk, a design nem követte ezek fejlődésének ütemét. 2022-ben ezt az elmaradást kezdtük el hangsúlyosabban bepótolni. Ennek köszönhetően számos felületünk új külsőt kapott. A fejlesztést 2023-ban is folytatni fogjuk, hogy ne csak funkciók, de megjelenést szempontjából is mindig naprakész rendszert kapjanak az ügyfeleink. A megújult kinézet mellett azonban új funkciók is bekerültek!

Megújítottuk az értékesítési oldal megjelenését

Már a vásárlási folyamat kezdetétől megújult felületek fogadják az értékesítési felületedre látogató érdeklődőket. Az új értékesítési oldalak amellett, hogy naprakész designt kaptak, most már előre jelzik a vásárlónak, ha a kurzusod időzített hozzáférésű videókat és fájlokat tartalmaz. Ennek köszönhetően nem lehet félreértés köztetek abból, hogy mikor tudja majd megtekinteni az egyes tartalmaidat a hallgatód.

Példa a megújult értékesítési oldalra (FotósAkadémia)

Megújítottuk a felhasználói felületek megjelenését

A kurzusok felületei is ráncfelvarrást kaptak. Immáron a hallgatókat egy letisztultabb és modernebb megjelenés fogadja, amikor bejelentkeznek a rendszeredbe. Mi több, azt is láthatja, hogy az egyes videókon belül mely részeket nézte meg és hagyta ki, egyetlen gombnyomással folytathatja a legutóbbi pozíciójától a kurzusait, illetve előnézeti képeket kap a kurzus tartalmaiból.

Az online kurzusok belső felülete a redesign után (FotósAkadémia)

Kényelmi funkciók és visszajelzések

A hallgatóid az idei évtől kezdődően a kedvenceiknek jelölhetnek videókat és fájlokat a kurzusaidban. Ez duplán hasznos a rendszeredben: egyrészt ők könnyebben megtalálhatják az általuk fontosnak ítélt tartalmaidat, másrészt te is láthatod, mit és hányan jelöltek kedvencüknek.

Fejlesztettük továbbá a kurzusok összesített haladásának követési módját, és automatizált köszöntést adtunk hozzá az épp bejelentkező hallgatóid számára.

Példa a megújult felületre, amit a hallgatóid a bejelentkezés után látnak

Integrációk, összekötések

A TudásPiac platformod összeköthető számos külső rendszerrel, melyek közül kiemelt szerephez jutottak 2022-ben a hírlevél küldésre szolgáló felületek. Nézzük, melyek voltak a legfőbb fejlesztéseink tavaly az integrációk terén!

Google Analytics 4 integráció

A Google fejlesztéseivel lépést tartva a TudásPiac rendszeredet most már össze tudod kötni az Analytics 4-gyel, így teljes értékesítési elemzéseket és riportokat hozhatsz létre.

MailerLite és MailChimp integrációk

Most már a TudásPiac rendszeredben történő hírlevél feliratkozások és leiratkozások átvitelét is automatizálhatod a MailerLite és a MailChimp felületeire. A kurzus platform és a hírlevél küldő rendszerek közötti kapcsolatot egyszerűen létrehozhatod a megfelelő API-kulcsok kimásolásával és beillesztésével, melyhez részletes leírást biztosítunk ügyfeleinknek.

A feliratkozóidat mostantól hozzáadhatod MailerLite csoporthoz is

Billingo számlatömbök kezelése

Amennyiben a Billingoban több számlatömböt is használsz (mert például a TudásPiac rendszered mellett van egy külön webshopod is), és szeretnéd kijelölni, melyik számlatömböt használja a rendszered, ezt 2022-től kezdve megteheted.

A Billingo összekötéshez tartozó beállítások a TudásPiac rendszered beállításai között

Továbbfejlesztett értékesítési funkciók

A teljesség igénye nélkül, kiemelve a legfontosabb fejlesztéseinket a tavalyi évből, tekintsük át az értékesítési funkciókban történt változásokat is. Ezek közül külön hangsúlyt fektettünk az előfizetésekre.

Előfizetések fejlesztései

A Barion mellett most már Stripe segítségével is beállíthatsz megújuló fizetéseket az előfizetéses ajánlataidhoz. Ezzel együtt a mentett bankkártyák felülete is megújult. A vásárlóid így már több fizetési lehetőség közül választhatnak az előfizetéskor, és egyszerűbben kezelhetik az elmentett kártyáikat.

A megújított felület, melyen a hallgatóid kezelhetik a mentett bankkártyáikat

Próbaidőszakot is szeretnél biztosítani az előfizetése(i)dhez? Mostantól ezt is megteheted, tetszőleges hosszúságú időszakot megadva a kedvezményes időszaknak. Ennek leteltével a rendszered automatikusan teljes áron kezdi terhelni az előfizetőid kártyáját az előfizetések megújulásakor.

Példa az előfizetéses ajánlatok új próbaidőszak lehetőségére

Szállítási cím bekérése

A TudásPiac fókusza továbbra is az online kurzusok értékesítése. Ugyanakkor megfogalmazódott az igény, hogy ügyfeleink küldhessenek fizikai terméket is kurzusaik mellé. Azért, hogy lehetővé tegyük ennek kivitelezését, az egyes ajánlatoknál most már állítható, hogy szeretnéd-e bekérni a vevőd szállítási címét. Ezáltal, ha kurzusaid mellé immáron fizikai kiegészítő terméket is küldenél, megteheted.

Szállítási cím bekérése a megújult checkout oldal felületén

Apple Pay és Google Pay fizetések támogatása a Barionnal

2022-től a Barion fizetési szolgáltatót kiválasztó vevőid is fizethetnek Apple Pay és Google Pay segítségével, megkönnyítve számukra a vásárlási folyamatot. Tavaly a Barion mellett az ügyfeleink még további 5 fizetési opció közül is választhattak a vásárlóik számára: PayPal; Stripe; SimplePay; a SimplePay átutalásos megoldása, az Instant Transfer; továbbá az egyszerű átutalás.

Arról, hogy az egyes fizetési szolgáltatókat milyen arányban használták a vevők 2022-ben, az online kurzuspiaci körképben részletesen tájékozódhatsz.

Lejárt ajánlatok átirányítása

Amennyiben egy lejárt ajánlatod értékesítési oldalának linkjére kattint egy érdeklődő, most már beállíthatod, hova irányítsa őt tovább a rendszer. Ezáltal, ha például havonta új online eseményekkel készülsz, a korábbi események linkjeit egyszerűen átirányíthatod az aktuálisan megvásárolható verzió értékesítési oldalára.

Adott időben induló kurzus hozzáférések

Szeretnéd, ha egy hosszabb megvásárolhatósági időszak után minden hallgatódnak egyszerre indulna el az adott kurzusod? Lehetővé tettük ezt neked az adott időben induló kurzus hozzáférések bevezetésével. Ennek köszönhetően akár turnusokat is indíthatsz ugyanazon kurzuson belül, de kihívások létrehozásához is használhatod.

Egy időzített kurzus megnyílása előtt megjelenő visszaszámláló

Kikapcsolható céges vásárlások katásoknak

A 2022-es év jelentős változást hozott sok katás vállalkozó terveibe. Annak érdekében, hogy a TudásPiac továbbra is ki tudja szolgálni őket, kikapcsolhatóvá tettük az adószámos vásárlásokat. Ezáltal az értékesítési oldalakról eltüntethető a céges vásárlás lehetősége. Ennek köszönhetően a katás ügyfeleinknek sem az adózási formájukat, sem a kurzus rendszerüket nem kellett megváltoztatniuk.

Mostantól a beállítások között kikapcsolhatod az adószámos (céges) vásárlásokat

Admin funkciók kényelmesebb használata

Habár sok-sok apróbb fejlesztés érintette az admin funkciókat, csak a legfontosabbakat emelnénk itt ki. Hasonlóan a többi fejlesztésünk jelentős hányadához, ezek mögött is ügyfelek visszajelzései vannak.

Új képfeltöltő felület és galéria funkció

A feltöltött képeidet most már egyetlen helyen kezelheted, és innen is kiválaszthatod őket újabb felhasználásra. Ezáltal nem csak könnyebben férhetsz hozzá a korábbi képeidhez, de eredeti méretükben letöltheted őket. Nem kell többé aggódnod, hogy véletlenül törlöd őket a számítógépeden, a rendszeredben megtalálod őket.

Egyszerűbben tölthetsz fel, választhatsz ki és szerkeszthetsz képeket az új felület segítségével

Kurzus duplikálás lehetősége

Kiváltképpen akkor hasznos a kurzusok rendszeren belüli másolásának lehetősége, ha online vagy offline események értékesítésével is foglalkozol. Amennyiben anélkül szeretnél egy korábbi szövegeket használó kurzust létrehozni, hogy ehhez minden elemet egyenként kellene ismét beírnod, másolatot készíthetsz. A kurzus duplikálás funkció lehetővé teszi számodra a tartalmaid gyors megkettőzését és ezt követő átalakítását.

Másolatot készítenél a kurzusodról? Mostantól megteheted.

Tudáspróba fejlesztések, új kérdéstípus

A tudáspróbák a TudásPiac rendszerek automatizált online tesztjei. Segítségükkel a hallgatóid megerősíthetik a kurzusaidból szerzett tudásukat vagy akár próbára is teheted őket velük.

Párok keresése kérdéstípus

A korábbi kérdéstípusok (egyszeres és többszörös feleletválasztás, hiányos szöveg kiegészítése, sorbarendezés, illetve igazhamis) mellett már elérhető a párok keresése. Ez lehetővé teszi a két oszlopban véletlenszerűen megjelenő elemek összekötését, majd ennek a rendszer általi automatikus kiértékelését.

Példa a párok keresése kérdéstípusra

Gyorsabban elérhető eszköztár

Nem kell többé görgetned, amikor el szeretnéd érni az eszköztárt a tudáspróbáid szerkesztésekor. Egyszerűen kattints a gyorselérési lehetőségre, és válaszd ki az általad szükségesnek ítélt parancsot.

Bővített lehetőségek a nemzetközi értékesítéshez

Végül hoztunk pár olyan fejlesztést is, melyek leginkább akkor lehetnek érdekesek a számodra, ha értékesítési ambícióid túlmutatnak az országhatáron.

További nyelvek támogatása

Az általunk fordított magyar és angol verziók mellett elérhetővé vált a német nyelv, illetve javítások történtek valamennyi fordításban. A TudásPiac rendszerek így a cikk írásának időpontjában 7 különböző nyelvet támogatnak.

Nyelv kiválasztása a TudásPiac rendszerekben

Böngésző nyelvének felismerése

Amikor egy felhasználó belép a rendszeredbe, az automatikusan megpróbálja felismerni a böngészőjét, és ez alapján választ neki nyelvet a megjelenítéshez. Természetesen, amennyiben a beállításokban ezt megengeded neki, a felhasználó továbbra is kiválaszthatja magának manuálisan az általa preferált nyelvet.

USA és Kanada lakcímek bekérése

Amennyiben a tengerentúli piacokat célzod meg, be kell tudnod kérni az ottani lakcímeket a nekik megfelelő formában. 2022-től már dönthetsz úgy, hogy ilyen formátumban jeleníted meg a címeknek kijelölt szövegdobozokat.

ListaMester hírlevél

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni piaci trendekről, újdonságokról? Képben akarsz lenni az online kurzusok világáról? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre! 

Ahhoz, hogy levelet küldhessünk neked, az alábbiakat be kell pipálnod.