A fotózás tizenéveskorom óta az életem fő irányvonala. Hobbimból sikerült karriert építsek, fotós munkáim során rengeteg pazar országba ellátogathattam már. Mivel korán kezdtem, 30 éves koromra eljutottam oda, hogy több mint 10 év tapasztalattal a hátam mögött átadjam tudásomat.

Fotó-tematikus YouTube csatornámon ilyenkor még csak 1-2 ezer feliratkozó követett, de ez elég volt ahhoz, hogy első kurzusomat kiadjam. Nagyobb sikert aratott, mint gondoltam. Ilyenkor még csak egy pár nap alatt összetákolt platformon, kizárólag PayPal fizetési lehetőséggel jelent meg az első kurzusom. De tesztnek tökéletes volt. Láttam, hogy van elég fizetőképes érdeklődő, hogy ezt a következő szintre emeljem. Elkezdem gőzerővel gyártani a kurzusokat. De kellett egy komolyabb platform.

Elsődleges motivációm az volt, hogy nem szeretném, hogy letölthetővé váljanak a kurzusaim. Nem látom, hogy meddig nézik, hol lépnek ki, milyen sűrűn térnek vissza a kurzushoz, semmilyen statisztikát nem látok. Plusz ha letölthetővé teszem őket, akkor megnyílik a lehetőség a videók megosztására. Amikor a magyar torrent oldalon, NCORE-on megláttam a kérések között a kurzusomat, egyszerre örültem neki és bosszantott. De jelezte, hogy elé kell menjek a problémának. Bizalmat szavaztam a TudásPiac rendszerének, ahol nem letölthetőek a videók, látom az összes hallgató statisztikáját, még azt is, hogy honnan, milyen IP címről léptek be. Több egyidejű munkamenetet nem is enged a rendszer.

A havi extra költség motivált abban, hogy kurzusokat készítsek. Amikor minden hónapban jelentős összeget kell, hogy kiadjak a kezemből a platform használatáért, annak meg kell érnie. Érkeznie kell új hallgatóknak, kurzusoknak, bevételnek. Nem tehetem meg, hogy ne foglalkozzak vele. A platform kiadási költsége motivált abban, hogy haladjak tovább, készítem a következőt, fejlesszem a rendszerem és tudásomat, minél jobb kurzusokat hozzak a platformra.

Ma már pedig a bevételem legnagyobb részét az oktatás teszi ki, ami által végre kihagyhatjuk az európai hideg telet. Eljöttünk Ázsiába fél évre, ahonnan készítjük az új kurzusokat. Online tanfolyamokat készíteni és értékesíteni bárhonnan lehet, teljesen remote a munka. Bárki számára adott a lehetőség, hogy ezt elérje.

Amiért szeretem a Tudáspiac rendszerét:

  • Segítőkész csapat, minden üzenetre néhány órán belül választ és megoldást kapok
  • Magyar fejlesztés, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal
  • Részletes hallgatói statisztikák, vásárlások, bevétel eloszlás kurzusoként
  • Barion és OTP SimplePay bekötései lehetőség – magyar célközönség esetén különösen fontos
  • Automatikus számlázás, adatbázis szinkronizáció MailerLite rendszerével
  • Személyes kurzusok értékesítésének lehetősége
  • Bump, upsell ajánlatok létrehozása

Az értékelés írója: Jancsó Gergely oktató, a TudásPiac előfizetője
www.jancsofotosuli.com
www.gregimages.com

ListaMester hírlevél

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni piaci trendekről, újdonságokról? Képben akarsz lenni az online kurzusok világáról? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre! 

Ahhoz, hogy levelet küldhessünk neked, az alábbiakat be kell pipálnod.