Számos blogcikk és videó szól arról, hogyan keress pénzt a Youtube-on. De mi lenne, ha létezne egy olyan csatornád is, ahol könnyebben tudnál pénzt keresni a tartalomgyártásból? Mi lenne ha a személyes márkádat egy olyan prémium szolgáltatással tudnád erősíteni, ahol igazi szakértőként szolgáltathatsz tartalmat és ezért a közönséged fizetne? Akár előfizetéses formában, rendszeresen (pl. havonta), vagy akár egyszeri vásárlások révén. Mi lenne, ha mindez a te domain neveden, a te logód alatt futna és a befolyó bevétel egyből a te számládra kerülne teljes egészében?

Saját platform = nézőből fizető ügyfél

Ha azt gondolod, hogy ebben a cikkben le akarlak beszélni a Youtube-ról, akkor tévedsz. Sőt, bátorítalak arra, hogy építs ki minél szélesebb nézőközönséget és érj el magas nézettséget olyan platformokon, ahol organikusan sok emberhez el lehet jutni (gondolok itt a YouTube-ra, de a Facebook is érdekes lehet).

Ha már vannak feliratkozóid, kialakult a követőbázisod, akkor érdemes lehet gondolkodnod azon, hogy ezt a nézőközönséget minél inkább fizető ügyfelekké konvertáld. 

Saját platform = kisebb kitettség

A nézőid nem csak egyszerű feliratkozóként, hanem email címmel és valós névvel rendelkező ügyfélként (vagy lead-ként) a te ügyfél adatbázisodban szerepelhetnek. Így bármikor elérheted őket direktben a Youtube nélkül is. Nemcsak a bevételedet, de a Youtube-tól való függőségedet, kitettségedet is tudod ezzel csökkenteni.

A YouTube szuper platform, de nem jó mindenre!

A YouTube a világ legjobb videómegosztó szolgáltatása. Ezzel a kijelentéssel még most, 2019-ben sem tudunk (és nem akarunk vitatkozni), mert mi is így gondoljuk. Viszont egy sor olyan funkciót nem tartalmaz, ami jól jönne egy bevételét maximalizálni akaró vlogger-nek, ellenben a YouTube-nak vagy nem érdeke vagy nem ebbe az irányba akarnak fejleszteni.

Feliratkozás egy YouTube csatornára

Mutatok neked egy videós platformot, ami a kezdetektől azzal a céllal készül, hogy prémium videós tartalmak értékesítését támogassa, miközben számos eszközt ad a kezedbe az értékesítés elősegítésére, a teljesítmény és tevékenységek visszamérésére és közben „saját márkás” (white label) rendszerként használható. Ez annyit jelent, hogy az ügyfeleid az általad használt domain néven érik el, a te logódat és tartalmaidat látják, te vagy a rendszerben a szuper admin, tehát a teljes kontroll nálad van és az eladásaid után nem kell jutalékot fizetned, miközben az ügyfél adatbázis a tiéd. Úgy hívják: TudásPiac.

Értékesítési oldal részlete egy TudásPiac rendszerben.

A TudásPiac alapvetően egy videós oktatórendszer, amiben online videós kurzusokat és workshoopokra, előadásokra jegyeket lehet értékesíteni. De ez ne tévesszen meg, mert valójában egy videós platform, ami az értékesítési funkciók mellett tartalmaz néhány oktatással kapcsolatos funkciót is (és ezeket nem kötelező használni).

Halmozd az előnyöket a 2 rendszer együttes használatával!

Az alábbi táblázatban kifejezetten azokat a tulajdonságokat szedtem össze a TudásPiac rendszeréről, amelyekkel jól kiegészíthető a YouTube csatornád. (A 2 platformot egyszerre használva számos előnyt ötvözhetsz.)


Organikus elérés
Magas

Saját domain
Nem támogatott

Egy nézőre jutó bevétel
Alacsony

Néző személye
Többnyire ismeretlen

Néző elérhetősége
Korlátozott

Platform jutaléka
Magas

Fájlok (PDF, Word, ZIP, stb.)
Nem támogatott

Reklámok
Vannak

Versenytársak videói
Könnyen megtalálhatóak

Videóid értékesítése
Nem támogatott

Előfizetők gyűjtése
Szigorú feltételek, meghatározott ár, jutalékot von a platform

Organikus elérés
Alacsony

Saját domain
Támogatott

Egy nézőre jutó bevétel
Magas

Néző személye
Mindig ismert

Néző elérhetősége
E-mailen, bármikor

Platform jutaléka
Nem jutalék alapú

Fájlok (PDF, Word, ZIP, stb.)
Támogatott

Reklámok
Nincsenek

Versenytársak videói
Csak saját a anyagaid vannak

Videóid értékesítése
Támogatott

Előfizetők gyűjtése
Te határozod meg a feltételeket, az árat és az időszakot, nincs platform jutalék

Többet szeretnél megtudni a TudásPiac rendszeréről?

  1. Nézd végig a weboldalunkat! (Kattints a Főoldalra vagy a Funkciók leírására)
  2. Nézd meg a bemutatóinkat a YouTube-on!
  3. Írj nekünk!