A képernyő videók sokszor hasznosak lehetnek, ha egy szoftver használatát szeretnéd bemutatni. Ilyenkor jól jön egy program, ami a képernyőn végzett tevékenységedet rögzíti.

MacOS-en könnyű dolgod van, mert a beépített QuickTime Player ezt a funkciót alapból tudja. Nincs más dolgod, mint elindítani a QuickTime Player-t és a Fájl (angol nyelvű rendszeren File) menüben kiválasztani az Új képernyőfelvétel (angol nyelvű rendszeren New Screen Recording) lehetőséget.

Ezután megjelenik a képernyőfelvevő kezelő felülete, amin el tudod indítani a felvételt. A piros felvevő gomb lenyíló menüjében kiválaszthatod, hogy szeretnéd-e rögzíteni a mikrofonod hangját. Így kommentárt is tudsz fűzni a látottakhoz.

Ha mindent beállítottál, indítsd el a felvételt! A felvétel elindítása után a rendszer jelzi, hogy ha az egész képernyőt szeretnéd felvenni, akkor elegendő egyet kattintanod, míg, ha csak egy részét, akkor azt az egérrel ki tudod jelölni. Ezt követően indul a képernyőfelvétel.

Leállításhoz keresd meg a menüsoron megjelenő STOP gombot!

Az első képernyő videód már el is készült. 🙂

 

ListaMester hírlevél

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni piaci trendekről, újdonságokról? Képben akarsz lenni az online kurzusok világáról? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre! 

Ahhoz, hogy levelet küldhessünk neked, az alábbiakat be kell pipálnod.

Szeretnél megtanulni videózni?

Oktatónk végigvisz a videókészítés alapjain és megmutatja azokat a trükköket, amikkel minőségi videót tudsz készíteni akár alap eszközökparkkal is.

Szeretnél egyszerűen videót vágni?

Akkor nézd meg az alábbi kurzusunkat, amiben oktatónk részletesen megtanítja a Filmora nevű képernyőfelvevő és vágóprogram használatát!