A képernyő videók sokszor hasznosak lehetnek, ha egy szoftver használatát szeretnéd bemutatni. Ilyenkor jól jön egy program, ami a képernyőn végzett tevékenységedet rögzíti.

MacOS-en könnyű dolgod van, mert a beépített QuickTime Player ezt a funkciót alapból tudja. Nincs más dolgod, mint elindítani a QuickTime Player-t és a Fájl (angol nyelvű rendszeren File) menüben kiválasztani az Új képernyőfelvétel (angol nyelvű rendszeren New Screen Recording) lehetőséget.

Ezután megjelenik a képernyőfelvevő kezelő felülete, amin el tudod indítani a felvételt. A piros felvevő gomb lenyíló menüjében kiválaszthatod, hogy szeretnéd-e rögzíteni a mikrofonod hangját. Így kommentárt is tudsz fűzni a látottakhoz.

Ha mindent beállítottál, indítsd el a felvételt! A felvétel elindítása után a rendszer jelzi, hogy ha az egész képernyőt szeretnéd felvenni, akkor elegendő egyet kattintanod, míg, ha csak egy részét, akkor azt az egérrel ki tudod jelölni. Ezt követően indul a képernyőfelvétel.

Leállításhoz keresd meg a menüsoron megjelenő STOP gombot!

Az első képernyő videód már el is készült. 🙂

Szeretnél megtanulni videózni?

Oktatónk végigvisz a videókészítés alapjain és megmutatja azokat a trükköket, amikkel minőségi videót tudsz készíteni akár alap eszközökparkkal is.

Szeretnél egyszerűen videót vágni?

Akkor nézd meg az alábbi kurzusunkat, amiben oktatónk részletesen megtanítja a Filmora nevű képernyőfelvevő és vágóprogram használatát!